SARAN HOLDİNG A.Ş.’NİN

16.04.2018 Tarihinde Yapılan Olağan

Genel Kurul Toplantı Tutanağı

 

Saran Holding Anonim Şirketinin 2016 yılına ait olağan genel kurul toplantısı, 16.04.2018 tarihinde saat 15.00 ‘de Hacı Osman Bayırı No.16 Sarıyer - İstanbul adresinde, yapılmak üzere Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğünün ………………….. tarih ve  ……………… sayılı yazısı ile görevlendirilen Bakanlık Temsilcisi ……………………………………… gözetiminde toplanılmıştır. Hazırda bulunanlar listesinin tetkikinden, şirketin toplam 3.500.000,00 TL na tekabül eden hisselerden tamamının toplantıda asaleten temsil edildiği anlaşılmıştır. T.T.K.’nun 416. Maddesi hükmünce toplantının ilansız yapılmasına hisse sahiplerince bir itirazın olmadığının, şirket ana sözleşmesinin ve ortaklar pay defterinin toplantı mahallinde hazır olduğunun anlaşılması üzerine  toplantı, Yönetim Kurulu Başkanı Steven Sadettin Saran tarafından açılmıştır.

 

1- Toplantı başkanlığına Zafer Dost’un seçilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

 

2- 2016 yılına ait yönetim kurulu faaliyet raporu okundu ve müzakere edildi.      
 

3- 31.12.2016 tarihli şirket bilançosu ve 01.01.2016 - 31.12.2016 dönemi kar/zarar hesapları okundu ve müzakere edildi. Yapılan oylama sonucunda, bilanço ve kar/zarar hesapları oybirliğiyle tasdik edildi. 2016 yılı kârından ödenecek vergiler ve diğer yasal yükümlülükler ayrıldıktan sonra kalan kârın dağıtılması konusunda, en geç bir sonraki olağan genel kurul toplantı tarihine kadar gerçekleştirilmek  üzere yönetim kuruluna yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.

 

4- 2016 yılında oluşacak kârdan, ilgili kanuni mevzuat hükümlerine uygun olarak pay sahiplerine avans niteliğinde kâr payı dağıtılması hususunda yönetim kuruluna yetki verilmesine oy birliği ile karar verildi.

 

5-  Yönetim kurulu üyelerinin ibraları ile ilgili gündem maddesi müzakere edildi, tüm ortakların yönetim kurulu üyesi olmaları nedeniyle T.T.K. 436/2. md. gereği ibra uygulaması yapılmamıştır.

 

6- T.T.K. 399. maddesi gereği Güney Bağımsız Denetim ve  Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş.’nin 2017 faaliyet yılını denetlemek üzere, bağımsız denetçi olarak seçilmesine oy birliği ile karar verilmiştir. Denetçi ücreti ile ilgili olarak, mevcut mevzuat çerçevesinde denetçi ile sözleşme yapılmasına ve denetim ücretinin bu sözleşme ile belirlenmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

 

8- Yönetim kurulu üyelerine T.T.K.’nun 395. ve 396. maddelerinin uygulanmamasına oy birliği ile karar verilmiştir.

 

9- Gündemde başka konu bulunmadığından toplantıya son verildi.

 

 

 BAKANLIK TEMSİLCİSİ                                                                 TOPLANTI BAŞKANI             

                                                                                                     Zafer Dost